Lid worden

Ooit met de gedachte gespeeld in een koor te gaan zingen? Dan ben je van harte welkom bij een repetitie van de AOV!
Wij repeteren elke woensdagavond van 19.45 tot 21.45 in de aula van het Murmellius Gymnasium, Bergerhout 1, 1815 DA in Alkmaar.

En op die woensdagavonden, behalve in de schoolvakanties, werken we hard maar ook gezellig en met een lach aan een klassiek koorwerk. We verzorgen twee uitvoeringen per jaar: in het voorjaar is dat de Matthäus Passion (jaarlijkse traditie van ons koor sinds 1946) en in het najaar een ander oratorium of een samenstelling van klassieke werken (zie onder Repertoire).

Ook bestaat de mogelijkheid om mee te zingen op projectbasis, zoals dat al sinds jaar en dag gebeurt met de uitvoering van de Matthäus Passion. Je wilt misschien niet het gehele jaar gebonden zijn aan het koor, maar wilt wel meezingen met bepaalde stukken die je een warm hart toedraagt, dan kun je per project meezingen.
Informeer gerust!

Projectzangers welkom!

De AOV werkt bij ieder concert met projectzangers. Dit zijn doorgaans ervaren zangers, die wel graag met een bepaald stuk willen meezingen, uiteraard met betaling van contributie, maar die zich niet willen vastleggen als koorlid.

Op zondagmiddag 10 november 2019 voeren we het Requiem van W.A. Mozart uit. Ervaren zangers m/v, die dit prachtige werk samen met ons willen uitvoeren zijn van harte welkom om als projectzanger mee te doen met de repetities en natuurlijk de uitvoering in de Grote Kerk. Naast Mozart staat een werk van Purcell op het programma, delen uit de kameropera Dido en Aeneas.

Meedoen met Mozart en Purcell kan vanaf 1 mei 2019! De AOV repeteert op de woensdagavonden, behalve in de schoolvakanties, van 19.45 tot 21.45 uur in het Murmellius Gymnasium te Alkmaar.

De Generale Repetitie met orkest en solisten is op woensdagavond 6 november. Tussentijds vinden nog 1 of 2 extra koorrepetities plaats op zaterdagochtend vanaf 10.00 uur.

Kwaliteit vinden we belangrijk. Samen met Johan Akerboom, dirigent en zeer enthousiast professional, streven we naar verbetering van zangtechniek en houding, om zodoende een algeheel kwaliteitsniveau te handhaven.
Maar naast al dit serieuze hebben we ook de nodige afleiding: eens per maand drinken we na afloop iets met elkaar, we hebben elke tweede woensdag van d maand een verloting met mooie prijzen en drie keer per jaar een boekenbeurs, waar we elkaars boeken kopen.

Wil je meer weten of een afspraak maken? Dat kan via: info@aovkoor.nl