De artistieke Leiding

Johan Akerboom, dirigent

Johan Akerboom studeerde zowel orgel en piano als koor- en orkestdirectie aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Sinds 1987 is hij dirigent van de AOV. Onder zijn leiding heeft ons koor een gevarieerd repertoire opgebouwd. Grote werken zoals Ein Deutsches Requiem van Brahms en de Requiems van Verdi en Dvorak stonden op het programma, maar ook aan meer eigentijdse muziek van o.a. Vaughan Williams, Andriessen en Duruflé wordt aandacht besteed. Dit alles naast de jaarlijkse uitvoering van de Matthäus Passion van Bach.

Door zijn intense wijze van repeteren, die echter nooit van humor is gespeend, weet hij het beste uit het koor te halen.

Corinne Moerbeek, pianiste

Corinne Moerbeek begon op haar achtste met pianoles en ongeveer een jaar later met componeren. Ze studeerde in Alkmaar aan het conservatorium, waar ze begon met het begeleiden van instrumentalisten, zangers, koren en ensembles. In Duitsland coachte ze jong talent bij ‘Jugend Musiziert’ en ze zette dat met een eigen methode voort in Nederland.
In 2008 kwam haar eerste CD uit met eigen werk. Nu componeert ze veel kamermuziek, onder andere in opdracht van het Kranenburgh Vocaal Ensemble. Ook werkt ze regelmatig samen met kunstenaars van andere disciplines, zoals schrijvers, dansers en schilders.
Ze is nu vaste pianiste bij de Alkmaarse Oratorium Vereniging.

Wilt u meer informatie? Stuurt u ons dan een e-mail: info@aovkoor.nl