Home

Welkom

Welkom op de website van de Alkmaarse Oratorium Vereniging (AOV).

Hier vindt u alle informatie met betrekking tot de activiteiten van het koor.


De AOV bestaat uit ongeveer 75 leden en voert derhalve werken uit voor grote koren, zoals oratoria, requiems, missen en andere koorwerken uit periodes van langer, maar ook korter geleden.

 

Het koor verzorgt twee keer per jaar een concert. traditiegetrouw de Matthäus Passion van J. S. Bach op de zaterdag voor Palmzondag en een najaarsconcert. De uitvoeringen vinden steevast plaats in de Grote Kerk, de mooiste concertzaal van Alkmaar.
We werken samen met professionele orkesten en dito solisten en de muzikale leiding is al 30 jaar in de deskundige en enthousiaste handen van Johan Akerboom.

 

De AOV zingt de Nederlandse Mattheus Passie!

De hertaling van Jan Rot.

Op zaterdagavond 13 april 2019 gaat de AOV een mooie uitdaging aan: het zingen van Bach’s Matthäus Passion in het Nederlands; in de hertaling van Jan Rot. Dus geen vertaling van een stuk dat is gebaseerd op het strenge, barokke geloof uit het begin van de 18e eeuw, maar een verhaal dat recht doet aan de moderne tijd, nu 300 jaar later.”

Toegangsprijs is €30 inclusief 1x koffie of thee. Wilt u meteen kaarten bestellen, dan kunt u hier klikken.

klik hier om de affiche te vergroten
klik op het affiche voor vergroting

 

 

AOV MAAKTE BIJZONDERE REIS DOOR DE TIJD!

Zoals de recensent van de Alkmaarsche Courant terecht opmerkte: Het was een feest! De kerk zat bijna helemaal vol, ondanks het mooie weer. En de aanwezigen genoten met volle teugen van het afwisselende programma waarin muziekstukken ten gehore werden gebracht die de muziekgeschiedenis van die 500 jaar, dat de Grote Kerk in Alkmaar staat, mooi in beeld brachten.  De zes zeer diverse maar ook zeer aansprekende stukken werden elke keer kort ingeleid, waardoor publiek en koor zich weer even op een nieuwe periode konden richten. De organist bespeelde beide mooie orgels, het orkest speelde voluit, de solisten maakten van een stuk een mini komische opera en het koor gaf alles waartoe ze in staat was. En met elkaar, onder de perfecte leiding van de dirigent, was dat heel wat en werd het voor iedereen genieten. En alles ook nog mooi in beeld gebracht op een groot ledscherm, waardoor iedereen eindelijk eens kon zien hoe de organist het orgel bespeelde, en op welke manier het toneelstukje van de solisten zich ontvouwde en met welke concentratie orkest en koor aan het werk waren!
Zoals een toehoorster zei: “Een lust voor oog en oor!”Miranda Nell is de ontwerpster van de illustratie die wij voor ons affiche hebben gebruikt.
Ze was aanwezig in de kerk en heeft genoten van de muziek.
Maar ze heeft meer gedaan dan luisteren... ter plekke heeft ze deze impressie gemaakt!

Wilt u meer informatie? Stuurt u ons dan een e-mail: info@aovkoor.nl


De AOV is nu ook op facebook actief!
Klik op het facebook logo en u kunt ons volgen.

klik hier om de poster te openen

 


ontwerp © 2006
Alkmaarse Oratorium Vereniging