Welkom op de website van de Alkmaarse Oratorium Vereniging (AOV).

Hier vindt u alle informatie met betrekking tot de activiteiten van het koor.

De AOV bestaat uit ongeveer 75 leden en voert derhalve werken uit voor grote koren, zoals oratoria, requiems, missen en andere koorwerken uit periodes van langer, maar ook korter geleden.

Het koor verzorgt twee keer per jaar een concert. traditiegetrouw de Matthäus Passion van J. S. Bach op de zaterdag voor Palmzondag en een najaarsconcert. De uitvoeringen vinden steevast plaats in de Grote Kerk, de mooiste concertzaal van Alkmaar.
We werken samen met professionele orkesten en dito solisten en de muzikale leiding is al 30 jaar in de deskundige en enthousiaste handen van Johan Akerboom.

De AOV zong de Nederlandse Mattheus Passie!

De hertaling van Jan Rot.

Op zaterdagavond 13 april 2019 is de AOV een mooie uitdaging aangegaan: het zingen van Bach’s Matthäus Passion in het Nederlands; in de hertaling van Jan Rot. Dus geen vertaling van een stuk dat is gebaseerd op het strenge, barokke geloof uit het begin van de 18e eeuw, maar een verhaal dat recht doet aan de moderne tijd, nu 300 jaar later.”

klik hier om de affiche te vergroten
klik op het affiche voor vergroting

Op zondagmiddag 10 november 2019 is ons volgende najaarsconcert.

Dan zingen we
vóór de pauze stukken uit Dido and Aeneas van Henry Purcell
en na de pauze het Requiem van Mozart.

afbeelding: Miranda Nell.

Wilt u meer informatie? Stuurt u ons dan een e-mail: info@aovkoor.nl

De AOV is nu ook op facebook actief!