Najaarsconcert

2020: Het AOV-koor viert haar 95 jarig bestaan.

Dit concert gaat vanwege corona niet door en wordt verplaatst naar najaar 2021.

Project zangers welkom

Projectzangers zijn voor alle stemgroepen welkom en worden van harte uitgenodigd mee te zingen.

Felix Mendelssohn Bartholdy werd geboren in een rijke Joodse familie en groeide op in Berlijn. Op negenjarige leeftijd trad hij op in een openbaar kamerconcert en voordat hij dertien was had hij al verschillende composities op zijn naam. Hij componeerde zijn eerste symfonie op vijftienjarige leeftijd.
In 1825 voltooide hij de korte opera Die Hochzeit des Camacho. Op zijn zeventiende componeerde hij de ouverture voor Een Midzomernachtsdroom van Shakespeare. Mendelssohns twee oratoria Paulus en Elias waren beÔnvloed door de muziek van Johann Sebastiaan Bach.

De Elias is een groots Bijbels oratorium uit de 19e eeuw en vertelt het meeslepende verhaal van de grote oudtestamentische profeet Elia volgens het Bijbelboek I Koningen, de hoofdstukken 17, 18 en 19. Het is een Oratorium in twee delen voor solisten, koor en orkest.

Mail voor meer informatie of om je aan te melden met ons secretariaat: : info@aovkoor.nl